Sot të gjithë shqiptarët festojnë 28 nëntorin

Sot është një ditë festive për të gjithë shqiptarët pasi festohet shpallja e pavarësisë. Falë kësaj dite shqiptarët mundën të ndaheshin nga perandoria Ottomane pas 500 vitesh dhe të formonin shtetin e tyre, edhe pse jo i plotë.

"Në Vlonë, më 15/28 të vjeshtës së tretë 1328/1912. Pas fjalëvet që tha Z. Kryetari Ismail Kemal Beu, me të cilat tregoi rrezikun e math në të cilin ndodhet sot Shqipëria, të gjithë delegatët me një za venduan që Shqipëria me sot të bahet në vehte, e lirë e e mosvarme."

Kështu thuhet në Deklaratën e Pavarësisë, dokument i publikuar sot nga Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave me rastin e Festës së Pavarësisë.
Shtuar më 28/11/2018, ora 08:23

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori