Shqipëria nën pushtetin e dëborës, cilat akse janë të pakalueshme
Dëbora ka paralizuar gjithë vendin dhe qarkullimi i automjeteve pa zinxhirë është i pamundur.

Shumë nga zonat e Veriut dhe Juglindjes së vendit janë në izolim absolut ndërsa Autoriteti Rrugor Shqiptar ka bërë një pasqyrim të akseve të bllokuara dhe atyre të lira.

Gjendja e akseve kryesore të vendit:

Kompanitë e mirëmbajtjes kanë punuar gjatë gjithë natës për pastrimin e rrugës nga bora dhe shpërndarjen e kripës.

Rajonin Jugor qarkullimi bëhet pa zinxhir.

Rajonin Verior: të gjitha akset e Tropojës qarrkullimi bëhet pa zinxhir.

Kukës-Bushtricë pjesërisht me zinxhir.
Domaj-Draj-Rec me zinxhir.

Në akset e qarku Dibër po punohet per hedhjen e kripës, kalimi bëhet me zinxhir, ose pjesërisht me zinxhir në segmentet Kuben-Vasije, Peshkopi- Qafë Drajë, Ura Cerenecit-Steblevë, Qafë Bualli-Krastë, Burrel-Komsi.

Bulqizë-Fushë Bulqizë kjo pasi era të forta bëjnë grumbullimin e borës në rrugë.

Skuraj-Peshkopi është i pastruar nga bora dhe kalimi bëhet pa zinxhir, vetëm një pjesë e këtij segmenti në Fushë Bulqizë ku bëhet grumbullimi i borës në rrugë, rekomandojmë perdorim të zinxhirëve.

rajonin Qendror qarkullimi bëhet me zinxhir në segmentet rrugore, si: Qafë Shllak, Lunik-Steblevë, Krujë-Sarisalltik, Trau i Dajtit, Teleferik, Antenat, Vilat Qeveritare. Qafë Priskë-Shengjergj. Qafe Priskë-Qafë Mollë.

Shtuar më 12/01/2019, ora 12:16
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori