Shkarkohet nga detyra Prokurori i Apelit të Tiranës, Dritan Peka
KPA ka rrëzuar vendimin e KPK, duke shkarkuar nga detyra Prokurorin e Apelit Tiranë, Dritan Peka.

Më herët, KPK e kishte konfirmuar në detyre prokurorin Dritan Peka, por vendimi u apelua nga Komisioneri Publik.

Komisioneri Publik Dariel Sina ankimoi në të tre kriteret vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit që e konfirmonte Dritan Pekën në detyrë.

Komisioneri Publik parashtroi se kundërshtonte arsyetimin e KPK për disa nga problemet që ishin gjetur gjatë hetimit administrativ dhe se KPA duhej të vendoste “shkarkimin e subjektit të rivlerësimit” për deklarim të pamjaftueshëm dhe për cënim të besimit të publikut te drejtësia.

Komisioneri po ashtu paraqiti disa denoncime të reja dhe kërkoi hetimin e tyre dhe një analizë të re financiare nga Kolegji, ndërsa pretendoi se Peka rezultonte me bilanc negativ në disa vite.

Sa duket në vlerësimin e KPA, Peka nuk ka plotësuar kriterin e pastërtisë së figurës për të vijuar me detyrën e tij.

Shtuar më 22/10/2020, ora 13:50

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori