Rruga e Kombit, 10 viktima nga mungesa e mbikalimeve
Mungesa e mbi dhe nënkalimeve po shton numrin e viktimave e të plagosurve në segmentin Kukës- Morin, pjesë e autostradës së kombit. Banorët e gjashtë fshatrave të komunës Tërthore, të cilat ndahen nga rreth 17 kilometra autostradë, pohojnë se jeta e tyre është e rrezikuar. Rruga kalon mes përmes fshatrave, duke ndarë edhe kullotat, ujërat, tokat, varrezat, shkollat etj.

Mungesa e mbikalimeve, por edhe sinjalistikave të domosdoshme të rrugës ka sjellë jo pak, por në tri vite 10 të vdekur e mbi 70 të plagosur. Sipas banorëve, tetë prej viktimave janë të kësaj komune, të cilët janë përplasur nga mjete që vijnë me shpejtësi gjatë tentativës për të kaluar nga njëra anë e autostradës në tjetrën.

"Autostrada nuk diskutohet se ka sjellë zhvillim dhe të mira, por nga ana tjetër, mospërfundimi i projektit me mbi e nënkalime ka sjellë pasoja të rënda dhe përditë rrezikohet jeta e banorëve. Poshtë autostradës kemi ujin e pijshëm, tokat, varrezat, kullotat etj. Është jetë njeriu që po ikën përditë, prandaj kam besim se qeveria e re dhe premtimet që na ka bërë deputeti do të mbahen dhe kjo plagë do të mbyllet. Tre fëmijë të fshatit kanë vdekur në këtë rrugë", u shpreh për Panoramën banori i zonës Fadil Syla.

Pushteti vendor dhe banorët e kanë bërë problem në instancat qendrore shqetësimin e tyre, por sipas tyre askush nuk është marrë me ta.

Nga Morini deri në Kukës janë 32 ndërprerje të trafikndarëseve, që janë burim i vazhdueshëm aksidentesh. /albeu.com/
Shtuar më 15/09/2013, ora 13:04
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori