Rrëfimi i presidentit të marrë peng (VIDEO)
Ishte një kapitull dramatik, pak i njohur, i luftës në Bosnje në vitet 1990: rrëmbimi e presidentit Alija Izetbegoviq.

Rolin vendimtar në lirimin e tij e luajti një oficer i ushtrisë irlandeze, Colm Doyle, i cili ishte mbajtur vetë para tytës së armës.

Doyle, i cili udhëhoqi misionin evropianmonitorimitBosnje dhe Hercegovinë, rrëfeu për krizën në një intervistë të realizuar nga Gordana Knezheviq e Shërbimit të Ballkanit të Radios Evropa e Lirë.
Shtuar më 14/05/2019, ora 09:58
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori