Presidenti firmos dekretin, liron nga detyra ambasadorin e Turqisë
Presidenti Iir Meta ka firmosur sot dekretin per lirimin nga detyra te dy ambasadoreve shqiptare, ate ne Turqi dhe ne Azerbajxhan.

Nje jave me pare, Gent Gazheli u shkarkua nga detyra e ambasadorit të Shqipërisë në Turqi dhe lajmi konfirmohej në faqen e Kuvendit të Shqipërisë. Kuvendi emeroi diplomatin Kastriot Robo, si ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Republikën e Turqisë.

D E K R E T

PËR LIRIM AMBASADORI NGA DETYRA

Në mbështetje të nenit 92, shkronja “dh”, nenit 93 të Kushtetutës, si dhe të nenit 26, të ligjit nr. 23/2015 “Për shërbimin e jashtëm të Republikës së Shqipërisë”, me propozim të Kryeministrit,

D e k r e t o j:

Neni 1

Zoti Genti Gazheli, ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Republikën e Turqisë, rezident, si dhe ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Republikën e Azerbajxhanit, në Republikën e Kirgistanit, në Republikën Islamike të Pakistanit dhe në Republikën e Gjeorgjisë, jorezident, lirohet nga kjo detyrë.

Neni 2

Ky dekret hyn në fuqi menjëherë.

Nr. Dekretit 11356
Tiranë, më 19.11.2019

PRESIDENTI I REPUBLIKËS

ILIR META
Shtuar më 19/11/2019, ora 13:14

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori