Përgjigjet Gjiknuri: A do të pranojnë të mos ndryshojnë koalicionet parazgjedhore?
Përfaqësuesi i PS Damian Gjiknuri, tha se nuk kanë gjetur ende një model lidhur me kushtet e Partisë Demokratike për mos ndryshimin e e formulës së koalicioneve parazgjedhore.

Gjiknuri tha se nëse PD ka një model të ngjashëm ku përfshihet hapja e listave dhe mos ndryshimi i formulës së koalicioneve parazgjedhore, le ta propozojë, por ato vetë deri tani nuk kanë gjetur një model të tillë.

Gjiknuri:Një gjë është për t’u përshëndetur, që risitë kushtetuese që po diskutohen në Kuvend, janë gjetur me vend dhe nga opozita jashtëpalamentare. Në dokumentin e tyre politik të sjellë sot, ata mbështesin hapjen e listave të kandidatëve. Amendimet kushtuese s’e pengojnë atë që kërkon opozita e bashkuar, e cila mundëson hapjen e listave dhe ia delegon kodit për ta rregulluar. PD dhe opozita, u kthye në tavolinën e negociatave, duke humbur kohë. Kanë një muaj që diskutonin diçka që po e përshëndesin sot. Koha nuk mund të ndalojë sa herë PD-se t’i kthehet mendja. Por ndryshimet i shkojnë Kodit.

Mundësohet hapja e listave dhe çështja e koalicionit, le të zgjedhin modelet aktuale perëndimore për hapjen e listave dhe koalicionet. Kodi zgjedhor i ka mundësitë, dhe ne bashkë me opozitën, jemi të gatshëm që të detajojmë rregullat. Hapja e listave ka sfida të mëdha administrative. Ndaj duhet kujdes në mënyrën se si formohen koalicionet. Iu thamë që të gjejnë modelet të vendeve me lista të hapura dhe që kanë koalicione të tilla zgjedhore. Por deri tani nuk kemi gjetur. Rëndësi e madhe është hapja e listave. Dhe unë kam pasur skeptizicmin tim, s’e mohoj. Hapja e listave është kërkesë e gjithëpranuar.”, tha ai.

Gazetarja: A do të pranoni të mos bëni ndryshime në formulën e koalicioneve parazgjedhore:

Gjiknuri: Thamë nuk kemi gjetur modele të cilat kanë lista të hapura, dhe që kanë koalicione të tilla zgjedhore, le ti gjejnë ato, pasi ne deri tani nuk kemi gjetur.
Shtuar më 24/07/2020, ora 20:31

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori