Parajsa Fiskale, Shqipëria një nga vendet e listës së zezë të BE-së
Kontrollet mbi parajasat fiskale duket se e fusin Shqipërinë në një nga 35 shtetet që duhet përfshirë në listën e zezë të Bashkimit Europian.

Kështu thuhet në studimin e fundit të organizatës prestigjioze Oxfam.

Kjo listë publikohet në një kohë kur është rritur presioni ndërkombëtar për zbulimin e origjinës së parave që qarkullojnë në ekonomitë në zhvillim të botës perëndimore.

Lista e Oxfam flet edhe për katër shtetet të tjera, anëtare të unionit; Irlandën, Luksemburgun, Maltën dhe Holandën.

listën kryesore ndërkohë, atë me 35 shtete të cilat duhen përfshirë patjetër, veç Shqipërisë figurojnë edhe të gjithë vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor, me përjashtim të Kosovës.

Pra, Shqipëria figuron ndër shtetet të cilat duhen minimalisht të përfshihen në listën e zezë të Brukselit.

Kjo vjen për shkak se vendi ynë, sipas Oxfam, nuk përmbush ende plotësisht një ndër tre kriteret kyçe, atë të implementimit të masave për të luftuar evazionin fiskal dhe shmangien e taksave.

Në këtë prizëm, nga ana e Komisionit Europian priten dhe rekomandime të tjera për qeveritë e Ballkanit Perëndimor.
Shtuar më 28/11/2017, ora 18:01
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori