Njazi Jaho: Vonesa e reformës po rrezikon zgjedhjet lokale
Konstitucionalisti Njazi Jaho është njëri prej ekspertëve më të njohur në Shqipëri për procedurat elektorale. Ai thotë për DW se vonesa që po bëjnë dy partitë kryesore, PD dhe PS në ngritjen e një komisioni parlamentar për diskutimin e reformës zgjedhore pritet të ketë një kosto të madhe për votimet lokale të 8 majit. Jaho kujton se janë një sërë çështjesh thelbësore, për të cilat duhet ndërhyrë në kodin elektoral aktual, ashtu siç dhe kanë rekomanduar dhe ekipi i vëzhguesve të OSBE/ODIHR-it, apo subjekte të tjera të specializuara brenda dhe jashtë vendit.

“Mendoj se vonesa do të ketë pasoja të rënda, si në përgatitjen e zgjedhjeve të qeverisjes vendore, ashtu si dhe do të ngushtohen afatet ligjore të përcaktuara në kodin zgjedhor. Këto afate kanë të bëjnë me listat e zgjedhësve, regjistrimin e subjekteve zgjedhore, ngritjen e komisioneve, paraqitjen e listave të kandidatëve etj. Mund të vihet në pikëpytje, ose në dyshim arritja e standarteve të votimeve dhe kontestimi i tyre”.
Shtuar më 07/01/2011, ora 19:30

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori