Krimet e Rënda lënë në burg pa afat Klement Balilin
Negociatat me Shqipërinë, Hahn tregon nëse jemi gati
Pëlqej
Aktualisht negociatat e Shqipërisë me BE-në janë një nga temat me të nxehta të politikës vendase.

Ama këtë herë ka qenë komisioneri i BE-së Johanes Hahn, i cili në një intervistë për Der Standard ka folur pozitivisht për çeljen e negociatave me Maqedoninë dhe Shqipërinë.

Hahn: ”Për momentin ka një trazirë nëpër rajon. Shkaku ishte strategjia jonë e zgjerimit, e cila hap një perspektivë për të gjitha shtetet. Në Kosovë, ka pasur ratifikimin e papranueshëm të marrëveshjes së kufirit me Malin e Zi. Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë dhe Bullgaria kanë nënshkruar një marrëveshje miqësie dhe ka gjithashtu negociata të hapura midis Greqisë dhe Shqipërisë. Procesi i shqyrtimit gjyqësor në Shqipëri është në lëvizje të plotë. Reforma gjyqësore është një prioritet në Shqipëri.

Pra, nga këndvështrimi ynë, Shqipëria ka përmbushur kërkesat për të filluar procesin e shqyrtimit. Bazuar në këtë ju mund të bëni një analizë për të parë kriteret për hapjen e kapitujve. Jam i bindur se Shqipëria, pas vendimit maqedonas, mund të bëjë të njëjtën gjë. Mundësia për reforma është më e fortë gjatë negociatave. Unë jam i bindur se Franca dhe Holanda do të shohin gjithashtu “gotën gjysmë plot”. Besueshmëria jonë është pjesë e sistemit tonë të vlerave.

Nëse bëjmë një premtim, dhe pala tjetër plotëson kërkesat, atëherë ne duhet të pajtohemi. Nëse kjo nuk do të ndodhë, kjo do të prekte vendet e tjera në rajon”.

Intervisten e Hahn e ka publikuar edhe kryeministri Edi Rama ne profilin e tij ne Facebook.

Burimi: DerStandard
Shtuar më 14/06/2018, ora 16:24
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori