Lihet në fuqi vendimi i KPK-së për ish-gjyqtarin dhe anëtarin e KLD-së
KPA ka lënë në fuqi vendimin e KPK për ish-gjyqtarin e Apelit të Tiranës Astrit Haxhialushi. KPK kishte vendosur në muajin Janar të këtij viti ndërprerjen e Vetingut për Haxhialushin, dhe përjashtimin e tij për 15 vite nga sistemi i drejtësisë, për shkak se vetë gjyqtari kishte dhënë dorëheqjen, pak ditë para se të dilte në KPK.

Haxhialushi ka qenë dhe anëtar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë, ndërkohë që në momentin që ka dhënë dorëheqjen është shprehur se ndihej i frikësuar në ushtrimin e detyrës së tij.

Por pavarësisht pretendimeve të tij, janë bërë publike në media dhe pasuritë e shumta që gjyqtari dhe familja e tij disponon, që duket të jenë edhe shkaku real i kësaj dorëheqje, dhe ”larjes së duarve” njëherë e mirë me sistemin e drejtësisë.

Në seancën e sotme që u zhvillua në ambientet e KPA-së ku u njoftua edhe vendimi, vetë Haxhialushi nuk ishte i pranishëm, dhe përfaqësohej vetëm nga avokatët mbrojtës.
Shtuar më 28/12/2020, ora 12:22

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori