KED nis intervistimin e kandidatëve për Kushtetusen
Ashtu sikundër u raportua dhe ditën e djeshme, Këshilli i Emërimeve në Drejtësi do të mb mblidhet sot për të zgjidhur "hallin" e Gjykatën Kushtetuese.

Sot do të intervistohen të gjithë kandidatët për Kushtetuese. Ditën e djeshme u lejua të kandidojë për postin e Inspektorit të Lartë të Drejtësisë, Marsida Xheferllari.

Xheferllari prej muajsh është përballur me seancë dëgjimore me gjetjet e hetimit administrativ të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi gjatë kësaj periudhe ka kryer vetë vettingun për të gjithë kandidatët që vinin nga jeta akademike dhe jurisprudenca, ndërsa për pjesën tjetër të kandidatëve, vettingu është kryer nga KPK dhe KPA.

KED gjatë kësaj kohe kreu vettingun e vet për të gjithë kandidatët që vinin nga jeta akademike dhe jurisprudenca, ndërsa për kandidatët e tjerë vetringu u krye nga KPA dhe KPK-ja. Kandidatët do të intervistohen pa praninë e medieve dhe pritet që t’i nënshtrohen 3 kritereve.

Shtuar më 07/08/2019, ora 10:27

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori