KE miraton studimin e fizibilitetit për Kosovën
Komisionit Evropian ka miratuar Studimim e Fizibilitetit për Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit me Kosovën, me të cilin konfirmohet se kjo marrëveshje mund të vendoset ndërmjet Bashkimit Evropian dhe Kosovës, edhe pse vendet anëtare të BE-së mbajnë qëndrime të ndryshme rreth statusit të Kosovës.

Gjithashtu Komisioni ka propozuar negociimin e direktivave për një marrëveshje të Stabilizim Asociimit me Kosovën kur ajo të bëjë progres në përmbushjen e një numri të prioriteteve afat shkurtra, thuhet në raport.

Është qenësore që Kosova të vazhdojë zbatimin e marrëveshjeve të arritura ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit dhe të angazhohet konstruktivisht në një varg çështjesh, me ndërmjetësimin e BE-së. Një përmirësim i dukshëm dhe i qëndrueshëm në marrëdhëniet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë është i nevojshëm, në mënyrë që të dyja vendet t’i vazhdojnë rrugët e tyre drejt BE-së. /albeu.com/
Shtuar më 10/10/2012, ora 14:46

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori