Ja lista fituesve në Universitetet shqiptare
Maturantët që konkuruan për në universitete mësojnë sot nëse kanë fituar një vend në auditoret e tyre. Listat afishohen në të gjithë universitetet për të gjitha degët. Pas shpalljes së listave fillon rregjistrimi me një afat kohor të përcaktuar, jo më shumë se një javë. Pas përfundimit të rregjistrimeve bëhet bilanci i vendeve vakantë, çka nuk do të thotë se bëhen shtesa artificiale, por shtesat bëhen duke i ngjitur nga poshtë lart. Nëse në preferencën e parë një kandidat është djegur për pak pikë dhe krijohet një vend bosh, atëherë atëherë ai mund të futet në varësi të kuotave të mbetura bosh. Këtë vit humbën të drejtën e studimit për në universitete rreth 4500 nxënës, ndërkohë që rreth 150 nxënësve iu hoq e drejta e frekuentimit të shkollave të larta pasi testet e tyre rezultuan të kopjuara. Në listën poshtë, është lista e fituesve me ID-në e studentit, pikët totale dhe numrin e preferencës së fituesve.


<center>

Shikoni listën e fituesve (PDF)

center>
Shtuar më 13/09/2010, ora 09:24

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori