HULUMTIMI/ Gratë shqiptare janë më të afta se burrat në menaxhimin e buxhetit
Pëlqej
Gjinia femërore e menaxhon në mënyrë më racionale buxhetin familjar.

Kjo pasi gratë blejnë vetëm gjërat e nevojshme për shtëpi dhe ushqimet e përzgjedhura nga gratë dallojnë shumë nga blerjet e meshkujve, raporton KTV.

Por, megjithatë, gratë thonë se me pagat e ulëta në Kosovë nuk është lehtë të menaxhohet buxheti familjar.

Ndërsa, burrat janë më të rezervuar të tregojnë se çfarë atyre u kujtohet të kenë blerë më shpesh për shtëpinë.

Sidoqoftë, e pranojnë se i blejnë gjërat për të cilat u thotë gruaja.

Se si bëhet menaxhimi i buxhetit familjar nga gratë dhe burrat, ka hulumtuar Instituti Gap.

Sipas hulumtimit, del se gratë prijnë për menaxhim të mirë krahas buxhetit.

Por, pavarësisht kësaj, Blendi Hasaj thotë se shumica e ndihmave sociale shkon në emër të burrave, e që kjo duhet të ndryshojë.

Duke iu referuar hulumtimit, Hasaj thotë se burrat as që u përafrohen grave, sa i përket menaxhimit të buxhetit dhe mirëqenies së fëmijëve.

Luljeta Demolli, drejtoreshë në Qendrën për Studime Gjinore, deklaron se roli i gruas tashmë ka ndryshuar, sepse numri i grave të punësuara është rritur dhe ato janë një burim i qëndrueshëm në financat e familjes.

Sipas saj, ndonëse gratë janë të pritura të blejnë produkte për mirëmbajtjen e tyre, sërish dinë të dallojnë se cila ka më shumë prioritet, shpenzimi për veten apo për familjen.
Shtuar më 14/11/2017, ora 07:59
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori