Gjenerali serb: Spiunët tanë do të veprojnë në Kosovë
Ngritja parandaluese e gatishmërisë luftarake në të gjithë territorin e Serbisë për shkak të tensioneve në Kosovë është një lëvizje logjike, ka thënë Mitar Kovaç, gjeneral serb në pension, i cili është gjithashtu kryetar i Forumit të Sigurisë së Euroazisë.

Duke pasur parasysh gjithçka që po ndodh në Kosovë, sipas tij, pritet krejtësisht që ushtria serbe dhe “nënsistemet e tjera të sigurisë”, të tilla si policia dhe BIA, do të rrisin nivelin e angazhimit dhe aftësive operacionale në një nivel më të lartë.

“Është e ligjshme që Serbia në mënyrë aktive të mbrojë interesat e saj në Kosovë, përveç politikës dhe sigurisë, në periudhën e ardhshme dhe të mos lejojë që dhuna të vendoset paraprakisht me një zgjidhje dhe se të ashtuquajturat “strategjia e veprimit të kryer është e zënë nga burimet dhe zona e Republikës së Serbisë”, tha Kovaç për mediat serbe.

Shtuar më 06/08/2018, ora 09:08
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori