Flasin shkencëtarët, çfarë mund të pësojnë organet tona me ndryshimet klimatike
Në vitet e ardhshme, ndryshimi i klimës do të ngrohë disa pjesë të botës aq shumë sa që thjesht puna në natyrë mund të bëhet e rrezikshme për jetën.

Miliona njerëz, veçanërisht në vendet në zhvillim, do të ekspozohen ndaj niveleve të rrezikshme të nxehtësisë që mund të shkaktojnë stresin e nxehtësisë, një gjendje e rrezikshme që mund të shkaktojë ‘fikjen’ e organeve tuaja.

Dhe me punëtorët në vendin e punës të mbyllur dhe rrobat më të rënda mbrojtëse për shkak të pandemisë, edhe më shumë njerëz ka të ngjarë të preken.

Shenjat paralajmëruese për këtë të ardhme të tmerrshme mund të shihen tashmë tek mjekët të cilët duhet të trajtojnë pacientët në vendet me klimë tropikale të veshur me pajisje të rënda mbrojtëse, tha Dr. Jimmy Lee, një mjek urgjent që trajtonte pacientë me COVID-19 në Singapor.

Së shpejti, nxehtësia e rrezikshme e atyre personave mjekësorë mund të bëhet një përvojë e përditshme për të gjithë të tjerët, gjithashtu.

“Ky ndryshim i klimës do të jetë një përbindësh më i madh dhe ne me të vërtetë kemi nevojë për një përpjekje të koordinuar në të gjithë kombet për t’u përgatitur për atë që do të vijë”, tha Lee. “Nëse jo, do të paguhet një çmim i madh”.
Shtuar më 16/12/2020, ora 08:42

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori