Ekstradimi i Rrapos, KE: Vendim i papërgjegjshëm
Raportuesi i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës David Darchiashvili tha se Shqipëria ka injoruar vendimin e Gjykatës së Strasburgut me vendimin e marrë për ekstradimin e Almir Rrapos në SHBA, më 24 nëntor 2010. Zyrtari i Këshillit të Europës, me shqetësim ka thënë se shtetasi nuk duhej ekstraduar në Amerikë për sa kohë Gjykata Europiane e të Drejtave të Njeriut e kishte pezulluar procedurën.

"Numri në rritje i vendeve anëtare që kohët e fundit kanë injoruar masat e përkohshme të urdhëruar nga gjykata në bazë të Rregullës 39 është një shqetësim i madh" tha Darchiashvili. Ai ka vënë në dukje se vendet anëtare duhet të jenë plotësisht në pajtim me përmbajtjen dhe frymën e masave të detyrueshme treguar sipas Rregullës 39.

“Praktika të tilla janë të papërgjegjshme dhe të minuar autoritetin e Gjykatës", shtoi Darchiashvili. "Asambleja Parlamentare do të debatojë këtë çështje në janar sesionin e tij dhe sigurisht që do të marrë një qëndrim të qartë dënuar me forcë të papranueshme të mosrespektimi i Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut kërkesat,", vijoi zyrtari i Këshillit të Europës.
Shtuar më 30/11/2010, ora 17:00
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori