Tensionohet situata para Kryeministrisë, polica godet studentët (VIDEO)
Studentët e universiteteve publike janë mbledhur para Kryeministrisë në një protestë kombëtare, ku përveç tyre është raportuar se janë të pranishëm edhe militantë të paritve të ndryshme.

Ndërkohë në një moment ka patur edhe njëtensionim të situatës para Kryeministrisë.

Disa persona janë shtyrë me policinë por edhe me njëri tjetrin.

Sipas rapotimeve shkak i përplasjes është bërë fakti që protestuesit kanë kërkuar të bëjnë një kordon përkrah Kryeministrisë, gjë që është penguar nga policia.

Kërkesat e studentëve:

1-Rritja e buxhetit me 5 % e GDP me qëllim mundësimin e përgjysmimit të tarifës së studimit për çdo nivel studimi, përmirësimin e mësimdhënies dhe infrastrukturës, Universitet/konvikt.

2-Transparencë me buxhetin nga Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë dhe IAL-ve, publikimi i të gjitha shpenzimeve online.

3-Rritja nga 10 % në 50 % e peshës totale të votës së studentëve për të zgjedhur kandidatët për dekan, rektor dhe çdo fakultet të ketë një përfaqësues të studentëve në senatin akademik.

4-Rishikim i titujve akademikë dhe verifikimi i plagjiaturave të doktoraturave dhe teksteve mësimore.

5-Mbështetur në nenin 99 mbi Këshillet e Studentëve, Ligji i Arsimit të lartë, pika 2 kërkojmë që Bordi i Administrimit të IAL-ve të ketë numër të barabartë votash si nga MASR dhe IAL-të si dhe të shtohen një përfaqësues në këtë bord nga studentët.

6- Pajisja e të gjithë studentëve me Kartën e Studentit brenda vitit akademik 2018-2019 (të ndiqen nga bashkitë përkatëse)

7-Ndërtimi i një biblioteke me standarde Europiane dhe me libër universitar online, falas për studentët në gjuhën shqipe.

8-Vlerësim i perfomancës në mësimdhënie dhe kërkim shkencor i pedagogut, publikim i tij, online dhe regjistrimi i leksioneve. /albeu.com/
Shtuar më 17/12/2018, ora 13:39

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori