Përplasjet me KED, Meta dekreton Marsida Xhaferllarin për në Kushtetuese
Presidenti Ilir Meta ka dekretuar Marsida Xhaferllarin si anëtare të Gjykatës Kushtetuese pas përplasjeve të vazhdueshme me KED dhe sëfundmi maxhorancën për radhën e dekretimeve.

Vendimi i Presidentit Meta për të dekretuar Xhaferllarin vjen pas debateve publike me Këshillin e Emërimeve në Drejtësi për radhën e dekretimeve të anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese.

Pak ditë më parë, KED vendosi të publikojë në Fletoren Zyrtare emrin e Arta Vorpsit si anëtare të Gjykatës Kushtetuese, ndërkohë që Meta kishte dekretuar Besnik Muçin.

Fill pas kësaj, Kuvendi miratoi njëherësh dy emra gjatë seancës së fundit duke mbyllur kështu rrugën e zgjedhjes së emrave të tjerë.

Vendimi i fundit i Metës për të çuar Marsida Xheferllarin në Gjykatën Kushtetuese është episodi i fundit i përplasjes Presidentë-Kuvend-Qeveri.

Dekreti

Në mbështetje të neneve 93, 125 pikat 1 e 3, 129, 149/d pika 1, 179 pikat 2 e 12, të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, neneve 7, 7/a pika 4, 7/b, 8 dhe 86 pika 4, shkronja “c” të ligjit nr. 8577, datë 10.02.2000 “Për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë”, të ndryshuar, pasi administrova “Listën Përfundimtare të Renditjes së Kandidatëve të lejuar për kandidim dhe Raportin e Arsyetuar të Renditjes së tyre për plotësimin e vendit vakant në Gjykatën Kushtetuese (vakancë e plotë) e shpallur nga Presidenti i Republikës me dekretin nr. 11133, datë 04.03.2019”, akte këto të miratuara nga Këshilli i Emërimeve në Drejtësi me vendimet nr.132, datë 21.09.2019 dhe 133, datë 21.09.2019; pasi u njoha me të gjithë praktikën dokumentare të vendimmarrjes dhe vlerësimit të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi për kandidatët e ngelur në garë për plotësimin e kësaj vakance, përcjellë fillimisht nga Këshilli i Emërimeve në Drejtësi me shkresën nr. 553 prot., datë 08.10.2019 dhe plotësuar përfundimisht me shkresën e këtij organi me nr.714 prot, datë 07.11.2019; si dhe pasi vlerësova kandidatët e ngelur në garë për plotësimin e kësaj vakance, pas zgjedhjes nga Kuvendi në datën 11.11.2019, të dy anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese, në përfundim vendosa të,

D e k r e t o j;

Neni 1 /abcnews.al/
Shtuar më 13/11/2019, ora 16:00

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori