Alkooli dëmton trurin te të rinjtë
Pije alkoolike
Dëmtime të pariparueshme të trurit ndodhin te të rinjtë kur ata konsumojnë sasi të mëdha të alkoolit, ndërsa praktika e pirjes së alkoolit po përhapet gjithnjë e më shumë te të rinjtë, pasi ata e përdorin atë si një “mjet” për të ardhur në qejf- pohon një studim i ri.
Studim i botuar në revistën e Akademisë Amerikane të Shkencave “PNAS”, tregon se një person në qoftë se konsumon sasi të konsiderueshme alkooli gjatë një viti, dëmton seriozisht trurin e tij dhe kjo për sa i përket memories dhe orientimit.

Numri i të rinjve që konsumojnë alkool edhe në Kosovë është në rritje, duke qenë se ata e konsiderojnë këtë si një ‘domosdoshmëri’ që sjell deri te argëtimi dhe kënaqësia.
Shtuar më 04/07/2010, ora 14:31
Tage: alkooli

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori