Zvarritet ndërtimi i çerdhës, fjalët e komunës i mori era
Për shkak të disa çarjeve në mure, institucionit parashkollor “Yllkat”, në kryeqytet, i është vënë dryni më 16 shkurt.

Në një mbledhje të jashtëzakonshme me prindër, drejtori i Arsimit në Komunën e Prishtinës, Jonuz Salihaj, kishte vendosur për evakuim të menjëhershëm të fëmijëve nga ky objekt që paraqiste rrezik për ta.

Pas vendimit për rrënim, e më pas rindërtim të objektit, më shumë se 200 fëmijë të këtij kopshti, janë ndarë në grupe në 7 çerdhe në lagje të ndryshme, raporton “038” i KTV-së.

Aty, prindërve u ishte premtuar se rrënimi do të fillonte menjëherë dhe se çerdhja e re do të ishte gati në shtator të këtij viti.

“Ka fonde. Unë shpresoj dhe besoj që në shtator do ta kemi çerdhen e re”, kishte thënë Januz Salihaj më 15 shkurt të këtij viti.

Kanë kaluar më shumë se dy muaj nga kjo deklaratë e drejtorit Salihaj, por ende nuk ka filluar rrënimi i objektit, për të liruar vendin për të riun.

Si pasojë e këtij vendimi, Lavdim Zylfiu, është detyruar që nga lagjja Vellusha, ta dërgojë djalin e tij në institucionin parashkollor “Fatosat” në Ulpianë.

Duke parë që punët në terren nuk kanë nisur ende, Zylfiu është skeptik që objekti i ri do të jetë gati në shtator.

Në komunë thonë se nuk janë me vonesë, me arsyetimin se rrënimi kërkon procedura, njësoj sikurse ndërtimi i objektit të ri.

Ndërsa nuk kanë treguar nëse objekti i ri, i cili do të bëhet bashkë me Ministrinë e Arsimit, do të përfundojë gjatë këtij viti.

Në MASHT kanë thënë se ata do t’i përdorin fondet e ndara për ndërtimin e një çerdheje tjetër të re në kryeqytet, për rindërtimin e objektit të “Yllkave”.

E nëse projekti nuk bëhet me procedura të përshpejtuara, mund të zgjasë dy vjet.

“Komuna e Prishtinës në takimin e mbajtur në MASHT, ka marrë përsipër që ta kryejë projekt-dizajnin kryesor dhe MASHT-i pasi të pranojë projekt-dizajnin dhe vendimet e ndarjes së lokacionit, që duhet të jetë në gjendje të përshtatshme për ndërtimin e kopshtit të ri, mund t’i fillojë procedurat e kontraktimit për ndërtimin e kopshtit. Planifikimi buxhetor është dyvjeçar, por në rast të kontraktimit të punëve me plan dinamik sa më të shkurtër (që është edhe synim i MASHT-it), atëherë do të kërkohen mjete buxhetore nga Qeveria për përfundimin dhe mbylljen e projektit sa më shpejt që është e mundur”, ka thënë Valmir Gashi, këshilltar politik i Ministrit të Arsimit.

Në muajin shkurt, Salihaj u pati thënë prindërve se komuna e ka projektin për çerdhen e re, por në Ministrinë e Arsimit kanë thënë se komunarët u kanë dorëzuar vetëm një skicë të projektit ideor dhe se projekt-dizajni ende nuk ka përfunduar.

As në ministri nuk kanë treguar se kur do të nisë rrënimi i objektit aktual dhe ndërtimi i të riut.
Shtuar më 21/04/2018, ora 10:22
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori