Zgjedhjet në Kosovë, KQZ publikon listën e votuesve
Pëlqej
KQZ e Kosovës
Numri i përgjithshëm i votuesve në Kosovë për zgjedhjet e 12 dhjetorit është 1 milion e 630 mijë e 636 persona, ndërsa qendra të votimit do të jenë 746 me gjithsej 2.280 vendvotime. Sipas Komisionit Qëndror Zgjedhor në ditën e zgjedhjeve do të jenë 73.288 votues të rinj. Në ditën e zgjedhjeve do të jenë 35. 735 persona që do të mbushin 18 vjeç dhe të cilët kanë mundësi të votojnë.

Gjithsej, 34.521, kanë ndryshuar adresën e vendbanimit kurse nga lista e votuesve si persona të vdekur janë fshirë 6.165 persona. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka çertifikuar 29 subjekte politike, me 1.265 kandidatë për deputetë të Kuvendit të Kosovës.

Kuvendi i Kosovës përbëhet prej 120 deputetësh, 100 prej të cilëve zgjidhen direkt, ndërsa 20 vende janë të rezervuara për komunitetin serb dhe pakicat tjera.

Deri më sot, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka akredituar gjithsej mbi 32.021 vëzhgues. Vëzhgues të partive janë 26.059, organizata ndërkombëtare 493, ambasada 351 dhe OJQ 5108.

Ndërkaq raportohet se e premtja është edhe dita kur sipas afatit ligjor mbyllet Akreditimi për të marrë pjesë në cilësinë e vëzhguesëve vendor, ndërsa afati për akreditimin e vëzhguesëve ndërkombëtar, ka përfunduar në datën 6 dhjetor 2010. Po sipas të dhënave të KQZ së Kosovës, vëzhgues të partive janë 26059 , Organizata Ndërkombëtare janë 493, ambasada 351 dhe OJQ: 5108. (albeu.com)
Shtuar më 10/12/2010, ora 13:13
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori