Vlerësohet fuqizimi i sundimit të ligjit
Zhvillimet aktuale politike në Kosovë, dialogu mes Republikës së Kosovës dhe Serbisë dhe disa tema tjera janë diskutuar sot mes Kryeministrit të Kosovës, Hashim Thaçi dhe përfaqësuesve të vendeve të Kuintit.


Në takim, Kryeministri Thaçi ka ritheksuar se sikurse në takimet e mëparshme, edhe në takimin e radhës që do të zhvillohet në Bruksel me Kryeministrin e Serbisë, Daçiq, me ndërmjetësimin e Përfaqësueses së Lartë të BE-së, Baroneshës Catherine Ashton, Qeveria e Republikës së Kosovës do të respektojë në plotëni Kushtetutën e Republikës së Kosovës dhe Ligjet në fuqi, si dhe Rezolutën e Kuvendit të Republikës së Kosovës për Normalizimin e Marrëdhënieve në mes të Republikës së Kosovës dhe Republikës së Serbisë.

Në takimin e radhës që do të zhvillohet në Bruksel, do të diskutohet për zhbërjen/largimin e strukturave ilegale të sigurisë së Serbisë nga Kosova, krijimin e mekanizmit, i cili mundëson që ndihmat financiare të Serbisë për komunitetin serb që jeton në Kosovë, të bëhen në mënyrë transparente dhe të menaxhohen nga Qeveria e Kosovës, përfaqësuesit e komunitetit serbë dhe ata ndërkombëtare, dhe do të flitet edhe për veprimet konkrete që do të ndërmarrë Qeveria e Republikës së Kosovës për vendosjen e rendit dhe ligjit në veri të vendit, - ka thënë Kryeministri Thaçi dhe ka shtuar se në këtë kontekst, ne duhet të jemi të gatshëm që të ndërmarrim veprime konkrete në disa drejtime.

Nga ana e tyre, përfaqësuesit e vendeve të Kuintit, mbështetën përkushtimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës për fuqizimin e sundimit të rendit dhe ligjit në tërë territorin e Kosovës, veçanërisht në pjesën veriore të vendit, në mënyrë që edhe në atë pjesë të territorit të Kosovës të hapet perspektiva e zhvillimit të qëndrueshëm ekonomik. /albeu.com/
Shtuar më 16/01/2013, ora 16:55
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori