Vlerësohen aktivitetet e Grupit të grave deputete
Grupi i Grave Deputete nga Kosova janë një prej grupeve më funksionale që kane arritur të përfshijnë të gjitha partitë dhe të gjitha nacionalitetet në aktivitetet e tyre, duke arritur të ngrisin shumë çështje që fuqizojnë rolin e gruas në politikë, si në nivelin qendror, po ashtu edhe në atë lokal. Ky është vlerësimi i bërë para disa muajsh nga përgjigjet nga pyetësori i OSBE-ODHIR

GGD-ja ka Strategjinë e veprimit, planin vjetor të punës, janë të koordinuar me asambletë komunale, forumet e grave të partive politike, shoqërinë civile etj. Ato janë shumë aktive në politikë dhe në sektorë të ndryshëm të jetës, raporton RTK.

Ky ishte konstatim thelbësor, të cilin eksperti i OSBE-ODHIR-it, Jacopo Leone Mc Donald, e kishte nxjerrë nga analiza e pyetësorit të bërë më herët dhe nga informatat që i kishte grumbulluar lidhur me punën e Grupit të Grave Deputete. /albeu.com/
Shtuar më 08/11/2012, ora 18:23
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori