Vetëvendosje kundër parimeve ndërkombëtare
Vetëvendosje ka kundërshtuar parimet që kanë vënë ndërkombëtarët për qeverinë e ardhshme.

VV-ja ka shtuar se ka parimet e saj sesi vendi të mund të qeveriset në katër vitet e ardhshme.

Ndërkombëtarët tashmë i kanë pesë parime që çdo subjekt që hyn në qeveri duhet ti respektojë.

Fillimisht, kërkohet që kryetari i Kuvendit të zgjidhet në bazë të aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese, së dyti, që presidentja të nominojë mandatarin e qeverisë në të dyja rastet vetëm duke u mbështetur në aktgjykimin e mëhershëm të Gjykatës Kushtetuese dhe së treti që koalicioni i ardhshëm qeverisës të jetë gjithëpërfshirës, që nënkupton që pjesë e tij të jetë edhe “Srpska”.

Vetëvendosje nga ana e saj nuk e do Listën Serbe në qeveri, pasi sipas saj, nuk është e drejtë kërkesa kryesore e partisë serbe, themelimi i asocacionit të komunave serbe në veri të vendit. /albeu.com/
Shtuar më 02/10/2014, ora 10:58
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori