Vendosen 31 helmeta për 31 punëtorë të vdekur
“Aktivistë të SKV-së përmes një instalacioni shprehën gjendjen tejet shqetësuese me vdekjen e punëtorëve, seç herë e në rritje nga firma të ndryshne ndërtimore dhe jo vetëm. Përballë qeverisë u vendosën 31 helmeta për 31 punëtorë që gjetën vdekjen në vendin e punës e të cilat nga institucionet trajtohen si aksidente të zakonshme”, thuhet në njoftim.

Kjo organizatë njofton se kur aktivistët, përmes një aksioni simbolik duan të shpërfaqin këtë gjendje alarmante, komuna e Prishtinës “me arrogancë e ndalon një aktivitet të tillë”.

“Komuna e Prishtinës si dhe shefat e shefave duhet ta kuptojnë që të drejtat e punëtorëve, studentëve dhe qytetarëve të Republikës janë shumë më të fuqishme se interesat meskine të pushtetarëve dhe grykësve oligark”, thuhet në njoftim.
Shtuar më 01/05/2019, ora 16:56
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori