Vazhdon emigrimi i mjekëve, askush nuk mërzitet
Në institutin “Gëte” në Prishtinë bëjnë të ditur se shumica e të interesuarve për t’i ndjekur kurset e gjuhës gjermane janë mjekët dhe infermierët. Profesionistët shëndetësorë vlerësojnë se kjo është situatë alarmante.

Rreth 1000 qytetarë nga Kosova vetëm gjatë këtij viti kanë ndjekur kursin e gjuhës gjermane në institutin “Gëte” në Prishtinë, shumica prej tyre mjekë dhe infermierë, të cilët kanë vendosur që të largohen nga vendi dhe të punësohen në Gjermani, ku vlerësojnë se kanë perspektivë më të madhe.

Annamaria Farkas-Mecinaj, drejtoreshë e institutit “Gëte”, ka bërë të ditur për gazetën “Zëri” se ky Institut që nga viti 2012 ua mundëson të interesuarve ndjekjen e kursit të gjuhës gjermane, ku ofron kurse të nivelit prej A1 deri në C1.

Sipas saj, gjatë vitit 2016 kurset e tilla i kishin ndjekur rreth 1200 vetë, ku interesimi më i madh është nga gjeneratat e reja, kryesisht mjekë dhe infermierë, të cilët po kërkojnë mundësi punësimi në Gjermani.

“Shumë kandidatë që i ndjekin kurset e gjuhës gjermane kanë qëllim bashkimin familjar, por kemi shumë mjekë dhe infermierë nga Kosova që po kërkojnë mundësi punësimi në Gjermani”, shprehet Farkas-Mecinaj.
Shtuar më 21/09/2017, ora 09:25

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori