Vazhdojnë thirrjet kundër kërkesës së veteranëve (VIDEO)
Në Kosovë vazhdojnë thirrjet e komunitetit ndërkombëtar kundër nismës për shfuqizimin e ligjit për Gjykatën e Speciale.

Njohës të çështjeve politike vlerësojnë se këto thirrje duhet të trajtohen seriozisht nga udhëheqësit e vendit. Sipas tyre, me një nismë të tillë, Kosova rrezikon të izolohet tërësisht dhe të humbë aleatët e saj ndërkombëtarë nëse vepron ndryshe.

Analisti Ilir Ibrahimi, thotë se nisma të tilla rrezikojnë ta bllokojnë Kosovën tërësisht.Ai thotë se me shfuqizimin e saj, vetëm prishen marrëdhëniet me aleatëtKosova ka.
Kosova do të humbte mikun më të madh të pavarësisë së vet”, tha ai.

Edhe Albert Krasniqi, ka thënë se zhbërja e Gjykatës Speciale nuk është aq e lehtë. Por shfuqizimi i ligjit do ta bllokonte përkohësisht këtë Gjykatë.


Shtuar më 06/01/2018, ora 08:22

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori