UÇK-ja, gjaku ynë që nuk shkelet dhe nuk tjetërsohet
Historia e UÇK-së është shkruar me heroizmin e luftëtarëve të saj të cilët i'u binden betimit ushtarak dhe të popullit më të lashtë në Ballkan, autokton në trojet e veta, të popullit shqiptar të shumëvuajtur të Kosovës.

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar është në mbrojtje të vlerave të Luftës Çlirimtare të Kosovës dhe të ushtrisë së saj, UÇK-së, duke e konsideruar si një nga faqet më të lavdishme të historisë së popullit shqiptar.
Ish-ushtarët e UÇK-së, janë vlerë e kombit tonë. Ne, duke mbrojtur luftën për çlirim e Kosovës dhe UÇK-në, ne mbrojmë nderin e popullit tonë, të kombit tonë shqiptar.

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar reagon ashpër ndaj tendenceva të disa i individëve për të njollosur emrin e artë të UÇK-së. Këta individë janë investim i sabotuesve, denigruesve, spiunëve dhe kolaboracionistëve të luftës çlirimtare.

Prandaj, një herë e përgjithmonë ndal tendencave të sponzorizuara nga armiku për njollosjen e figurave kombëtare dhe Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës!

Ky ishte Betimi i Ushtarit të UÇK-së dhe është amanet i Dëshmorëve të kombit shqiptarë gjatë historisë!

“Unë, ushtari i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, betohem se do të luftoj për çlirimin e tokave shqiptare dhe bashkimin e tyre. Do të jem përherë ushtar besnik, luftëtar i denjë i lirisë, vigjilent, guximtar dhe i diciplinuar, i gatshëm që në çdo kohë pa kursyer as jetën time të luftoj për t`i mbrojtur interesat e shenjta të atdheut. Nëse shkel këtë betim, le të ndëshkohem me ligjet më të ashpra të luftës dhe nëse tradhëtoj, qoftë i humbur gjaku im.
Betohem, betohem, betohem.”

Lavdi e përjetshme Gjakut të Dëshmorëve në themele të Shqipërisë së Bashkuar!" Tahir Veliu, Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar. /albeu.com/
Shtuar më 05/01/2016, ora 09:27

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori