Tito shpenzoi 90 miliardë për të ndërtuar bunkere
Shteti i dikurshëm i ish-Jugosllavisë, sikundër edhe shtetet e tjera ish-komuniste ka shpenzuar shumë para në ndërtimin e bunkereve.

Vlerësohet se janë shpenzuzar më shumë se 90 miliardë dollarë për të ndërtuar bunkere në të gjithë hapësirën e shtetit të dikurshëm multi-etnik.

Me urdhër të Josip Titos janë ndërtuar 26 strehimore të fortifikuara.

Nga ta, 7 janë ndërtuar në Serbi, 6 në Bosnje dhe në Herzegovinë, 5 në Kroaci, 3 në Slloveni, 3 në Mal të Zi dhe 2 në Maqedoni, shkruan Novosti.

Vend-strehimorja më e madhe është ndërtuar në Mali Zllatar, pranë qytetit të Konjicit të Bosnjes.

Ky bunker gjigant “Anti-Atomik”i ndërtuar para 33 viteve është quajtur “Objekti D-0 ARK” dhe ka qenë vendkomanda kryesore e ish Armatës Popullore të Jugosllavisë./albeu.com/
Shtuar më 10/09/2014, ora 12:10
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori