Kosova në zgjedhje të parakohshme me 8 shtator
Pas dorëheqjes së Kryeministrit Ramush Haradinaj, Kosova pritet të shkojë në zgjedhjet e jashtëzakonshme.
Mësohet së presidenti Thaçi, ka caktuar 8 shtatorin si datën e re të zgjedhjeve në vend.

Sipas interpretimeve ligjore, zgjedhjet e jashtëzakonshme duhet të mbahen jo më herët se 30 ditë dhe jo më vonë se 45 ditë.

Por, kjo vlen për datën pas konstituimit të Kuvendit të Kosovës. Këtë herë nuk kemi të bëjmë me konstituimin të ri të Kuvendit, prandaj nuk është e qartë nëse këto afate vlejnë edhe për këto rrethana.


Shtuar më 22/07/2019, ora 11:54
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori