Të shkarkohet Eset Ujkani (FOTO-LAJM)

Eset Ujkani gjendet në kunflikt interesi. Ai është , zv. Menaxher në “Trepça”, Ndërmarrje shoqërore nën administrim të Agjencisë Kosovare të Privatizimit, Këshilltarë Komunal në Asamblenë Komunale në Mitrovicë, dhe person autorizuar në një ndërmarrje.

Këtë e ka konfirmuar Agjencia Kundër Korrupsionit, nga ku ka kërkuar nga institucioni ku zyrtari i lartë ushtron funksioni që të fillojë procedurat për shkarkimin e tij. Ndërkohë, AKK-ja do të kërkojë edhe fillimin e procedurës për Kundërvajtje nga Gjykata kompetente.

“Me datën 10.07.2013 zyrtarit të lartë i është bërë shkresa e parë njoftuese me të cilën Agjencia ka njoftuar atë se ka filluar hetimin lidhur me dyshimin e bazuar për konflikt të interesit në ushtrimin e funksionit publik”, thuhet në raportin e AKK-së, të publikuar për këtë zyrtarë publik.

Sipas, Agjencisë, pas kësaj shkrese Ujkani është paraqitur në agjenci në takim me datë 31.07.2013, dhe në këtë takim është bërë ballafaqimi i fakteve që posedon Agjencia në të cilin takim është njoftuar me faktet se zyrtari i lartë, Eset Ujkani është zv. menaxher në Trepça- Ndërmarrje shoqërore nën administrimi të Agjencisë Kosovare të Privatizimit, këshilltar komunal në asamblenë komunale në Mitrovicë, si dhe ushtron funksionin si person i autorizuar në një ndërmarrje private “Itt Servis”, funksione këtë që janë në papajtueshmëri dhe sjellin situate të Konfliktit të Interesit në ushtrimin e funksionit publik duke u bazuar në Ligjin për parandalimin e konfliktit të interesit në ushtrimin e funksionit publik, shkruan Indeksonline.

“Edhe përkundër afatit të dhënë ligjor nga Agjencia, zyrtari i lartë nuk ka ndërmarr asnjë veprim që të parandaloje dhe të shmangë këtë situatë, prandaj me datë 07.08.2013 i është bërë shkresa e dytë që quhet “Njoftim për paralajmërues” me të cilën nga zyrtari i lartë është kërkuar që brenda afatit ligjor të ndryshojë këtë gjendje, mirëpo dhe pas kalimit të afatit ligjor nuk ka ndërmarrë asnjë veprim konkret për të ndryshuar situatën më konflikt interesi në ushtrimin e funksionit publik”, bënë më dije AKK-ja.

Në rast se personi zyrtar i lartë vazhdon të kryej aktivitete apo funksione të pa pajtueshme sipas këtij ligji, pavarësisht paralajmërimeve të Agjencisë, atëherë Agjencia Kundër Korrupsionit i kërkon institucionit ku zyrtari i lartë ushtron funksionin që të fillojë procedure për shkarkimin e tij, sipas nenit 18 paragrafi 8. /albeu.com/
Shtuar më 12/09/2013, ora 12:27
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori