Takimi i djeshëm, cënim i sovranitetit
Teksa Prishtina ka rënë dakord që autoritetet e Beogradit të mund të vizitojnë Kosovën, analistët mendojnë se takimi i mbrëmshëm trepalësh në Bruksel, ishte vazhdimësi e cënimit të sovranitetit të vendit, pasi çdo vendim i Kosovës, po cënohet në diskutim me Serbinë.

Vendimi i autoriteteve të Kosovës për moslejimin e zyrtarëve serbë gjatë fushatës elektorale në Kosovë, i thirrur në bazë të kornizës ligjore në vend, ka ndryshuar pas takimit të mbrëmshëm në Bruksel. Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi tha se të gjithë zyrtarëve të Serbisë do t'u lejohet ardhja në Kosovë nëse respektojnë procedurat zyrtare dhe bëjnë kërkesë tek autoritetet kosovare.

Shpend Kursani nga instituti KIPRED tha për Radio Kosovën se çdo vendim i Kosovës po diskutohet me Serbinë dhe rrjedhimisht Beogradi po bëhet palë në vendime. Sipas tij, që nga fillimi i dialogut Kosova ka qenë në pozitë të pafavorshme ndaj Serbisë, për shkak se ka hyrë në dialog jo si palë e barabartë. Ndërsa Leon Malazogu nga Demokracia për Zhvillim tha se mbetet të shihet nëse do të respektohet ajo që është thënë mbrëmë në Bruksel dhe kufizimet e karakterit politik të zyrtarëve serbë gjatë vizitës në Kosovë. /albeu.com/
Shtuar më 08/10/2013, ora 14:29

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori