Specialja refuzon kërkesën për lirimin e Kadri Veselit
Gjykata Speciale ka refuzuar kërkesën për lirimin nga paraburgimi të Kadri Veselit. Vendimin për refuzimin e kërkesës e ka marrë gjykatësi Nicolas Guillou.

Gjyqtari i procedurës paraprake konkludon se ekziston rreziku që z. Veseli të ikë, pengojnë përparimin e procedurave të Dhomave të Specializuara ose kryejnë krime të mëtejshme kundër tyre perceptohet si në kundërshtim me UÇK-në, përfshirë dëshmitarët që siguruan provat në SPO dhe / ose pritet të paraqiten para Dhomave të Specializuara . Gjyqtari i procedurës paraprake do të vlerësojë më poshtë nëse këto rreziqe mund të adresohen në mënyrë adekuate nga Kushtet e propozuara.”

Avokati i tij, Ben Emmerson, kishte kërkuar që klienti i tij, Kadri Veseli të lirohet përkohësisht nga paraburgimi. Ai kishte ofruar një listë me kushte që do të plotësoheshin nëse Veseli do të lirohej.
Shtuar më 23/01/2021, ora 15:48

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori