Si ndikojnë ``Selfie`` te njerëzit
Fjala “selfie” mund të ta sjellë ndërmend ndonjë vajzë tinejxhere që bën grimasa para një “iPhone”, duke u munduar njëherësh të kapë me syrin e kamerës edhe ambientin përreth.

Ka aso fotografi që rrokin në sfond ndonjë rrokaqiell, çaste kritike të ndonjë vdekjeje – simptoma të kulturës së fiksimit me vetveten, siç argumenton shumëkush, shkruan sot “Koha Ditore”.

Ka prej atyre që mendojnë se këto fotografi shfaqin edhe teposhtën e shoqërisë. Por “selfiet” kanë implikime më të thella se thjesht manifestim paragjykimesh.

librin e saj të ri, “Gjenerata e selfieve”, autorja e Alicia Eler thyen klishenë për ta imagjinuar “selfien” si shpatë me dy tehe, që fuqizon fenomenin e dukjes dhe të fuqizimit, karakteristike për epokën digjitale.
Shtuar më 21/01/2018, ora 08:10

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori