Shtyhet vendimi i ZRRE që energjia elektrike e veriut tu faturohet shqiptarëve
Pëlqej
Gjykata Themelore e Prishtinës ka aprovuar kërkesën e Avokatit të Popullit për shtyrjen e ekzekutimit të vendimit të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRRE) lidhur me faturimin e energjisë së shpenzuar në veri tek konsumatorët e tjerë, shkruan sot Koha Ditore.

Në aktvendimin e kësaj gjykate thuhet se “shtyhet ekzekutimi i vendimit të Bordit të ZRRE-së i datës 6 shkurt 2012 deri në marrjen e aktgjykimit lidhur me kërkesëpadinë e Avokatit të Popullit, si paditës në këtë rast”.

“Gjykata vlerëson se, nga provat të cilat gjenden në shkresat e lëndës, Avokati i Popullit, në cilësinë e paditësit, e ka bërë të besueshme kërkesën e tij, se ekzekutimi i vendimit të kontestuar do t’u sjellë dëm qytetarëve të Republikës së Kosovës, i cili dëm është vështirë i riparueshëm dhe se shtyrja e ekzekutimit të vendimit nuk është në kundërshtim me interesin publik”, thuhet në komunikatën e lëshuar nga Avokati i Popullit.

Avokati i Popullit mban qëndrim se faturimi i energjisë elektrike të shpenzuar në veri të vendit nuk ka mbështetje në ligj.
Shtuar më 14/09/2017, ora 08:02
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori