Shqyrtohen raportet e auditorit për sektorin e shëndetësisë
Komisioni parlamentar për Mbikëqyrjen e Financave Publike shqyrtoi Raportin financiar 2012 të Auditorit të Përgjithshëm për Ministrinë e Shëndetësisë, atë për QKUK-në dhe të Agjencisë Kosovare për Produkte Medicionale.

Kreu i Komisionit parlamentar për mbikëqyrjen e Financave Publike, Ali Sadria ka përmendur shumë parregullsi të evidentuara një vit më parë nga Auditori i Përgjithshëm, në prokurimin e Ministrisë së Shëndetësisë, transmeton RTK

Lidhur me evidencat e të hyrave, pagesave për trajnime, pagesave për furnizim të produkteve medicinale, kërkesave nga spitalet rajonale, është përgjigjur Ministri i Shëndetësisë, Ferid Agani. Ai tha se këtë e ka lejuar vetë sistemi legjislativ por edhe jo stabiliteti i shërbyesve civil.

“Edhe nëse Ministrinë e Shëndetësisë e sjellim në nivel shumë më të lartë të funksionimit edhe me kapacitetet teknike profesionale prap do të kemi shumë probleme, sistemi ekzistues është i tillë që vazhdimisht gjeneron probleme, dhe zgjedhja është në reformën e sistemit” , tha ministri Agani. /albeu.com/

Shtuar më 13/11/2013, ora 15:59

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori