Sulm në Norvergji, autori i armatosur rrëmben auto ambulancën dhe shtyp këmbësorët
Shpendi përshëndet aktakuzën ndaj Çekut, Lushtakut, Berishës dhe të tjerve
Kryetari i Partisë Social Demokrate, njëherësh kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti i është gëzuar ngritjes së aktakuzës ndaj 12 personave që dyshohet të cilët dyshohen se kanë falsifikuar me listat e veteranëve.

“Aktakuzë nga prokuroria speciale në rastin veteranët. Duke marr parasysh dorëheqjen dhe prokurorit Blakaj, protestat e qytetarëve dhe krejt diskutimin publik që është bërë, shtrohet pyetja: A do të ngritej kjo aktakuzë po mos të ndodhnin të gjitha ato më lartë? Megjithatë, më mirë vonë se kurrë. Tani presim gjykim transparent e të drejtë. 

Lufta kundër parregullsive në listat e veteranëve nuk është vetëm mbrojtje e parasë publike, është mbrojtje e vlerave dhe luftëtarëve të vërtetë”, ka shkruar ai.

Ndryshe, të akuzuar janë, Agim Çeku, Nuredin Lushtaku, Sadik Halitjaha, Shkumbim Demaliaj, Rrustem Berisha, Faik Fazliu, Fadil Shurdhaj, Xhavit Jashari, Qelë Gashi, Shukri Buja, Ahmet Daku, Smajl Elezaj.

Prokuroria në aktakuzë është propozuar që gjykata të lëshoj masën për ndalimin e pagesës së pensioneve të fituara në mënyrë të kundërligjshme si veteran luftëtarë të UÇK-së, deri në përfundimin e procedurës penale.
Shtuar më 14/09/2018, ora 16:58
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori