Shikoni dy shpatat e shenjta të Titos, vinë nga një vend i largët (FOTO LAJM)

Këto sëpata u konsideruan të shenjta, dhe njerëzit besonin se kishin fuqi magjike. Josip Broz Tito mori në vitin 1956 një dhuratë nga Presidenti i Indonezisë, Ahmed Sukaran, një thikë e njohur si “Kryqi” me një mbajtësen nja ashti i elefantit.

Kjo dhuratë nuk është specifike në atë që është e shtrenjtë, por edhe për shkak të bindjeve se ka fuqitë mbinatyrore.

Ata që e kanë bërë këtë armë, kanë bërë edhe rituale të lashta që i kanë dhënë fuqi.

Sipas legjendave, kjo ka mund të vrasë sipas dëshirës së saj, por edhe të jetë nën udhëheqjen e pronarit.

Ka simbolin e heroizmit, fuqisë dhe autoritetit si dhe gatishmërinë për të luftuar.

Presidenti i parë dhe i përjetshëm i Indonezisë, Ahmed Sukarno, ia dha dhuratë këtë sëpatë gjatë një vizite në Jugosllavi. Mbetet detaje interesante nga vizita e parë në Jugosllavi dhe kjo zbulohet nga ish-përkthyesi i Tito Ivan Ivanovi.Shtuar më 24/04/2018, ora 07:56

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori