Selimi: Kosova të perforcoje identitetin e vet në baza multilaterale
Zevendesministri i Puneve të Jashtme i Republikes se Kosoves, Petrit Selimi, tha se me takimin e fundit të Grupit Drejtues Nderkombetar, Kosova realisht nuk do te kete me mbikeqyrje të pavaresise, pervec elementeve që në sektorin e sigurise dhe drejtesise, dhe se deri në shtator Kosova duhet të marre pjese dhe të perforcoje identitetin e vet jo vetem ne baza bilaterale të njohjeve, por edhe ne baza multilaterale.

Selimi ka thënë se ky Grup Punue në nivel nderqeveritar ka per qellim qe te implementoj marreveshjen e Brukselit lidhur me perfaqesimin e Kosoves permes fusnotes. "Ky Grup Punues deri tani eshte takuar tete here dhe qellimi ka qene qe lista e pare e organizatave rajonale qe e kemi marre nga zoti Cooper te implementohet. Kjo liste i ka 27 organizata te ndryshme dhe qellimi eshte qe sot te bejme nje koordinim kalendarik per vitin 2012", tha ai. /albeu.com/

Shtuar më 10/05/2012, ora 16:18

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori