Schwartz: Lufta e palestinezëve si ajo e shqiptarëve të Kosovës
Lufta e palestinezëve është e ngjashme me luftën që bënë shqiptarët e Kosovës.

Kjo luftë nuk ka të bëjë aspak me fenë, por me ndërtimin e shtetit.

“’Hamasi’, si një degë e ‘Vëllazërisë...’ fundamentaliste, e vesh veten me kostumin islamik dhe përdor fjalor islamik për ta paraqitur luftën si një konflikt ndërmjet besimtarëve të ndryshëm, por kurrë nuk ka qenë konflikt fetar”, ka thënë Stephen Sylejman Schëartz, studiues i islamit, drejtor ekzekutiv i Qendrës për Pluralizëm Islamik me seli në Ëashington të SHBA-së.

Ai ka thënë se ka shumë elementë që duan ta bëjnë luftën "fetare", por në fakt lufta po zhvillohet për krijimin të shtetit. /dionis xhafa albeu.com/
Shtuar më 03/08/2014, ora 10:09
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori