Salustro: Ka prova të reja ndaj Limajt
Update-Prokurori i “Rastit Kleçka”, Mauricio Salustro dha shumë arsye se të gjitha dëshmitë e tij kanë fakte, përderisa njëjtë vlerësojë edhe për besueshmërinë e ditarit të Deshimtarit X, të Agim Zogaj.

Pavarësisht se ende nuk i ka prek çështjet e akuzave,prokurori i rastit Mauricio Salustro dha plot arsye të cilat vlerëson që do të ndikojnë në dënim të të akuzuarve.

Duke u nisur nga ndërrimi i fjalëve të dëshmitarëve, duke përfshirë këtu edhe dhënien e dëshmive të njerëzve në pushtet siç është Ramë Buja, Shukri Buja, Rexhep Selimi dhe të tjerë e të cilat dëshmi Salustro i quajti një alibi të avokatëve, shkruan Express.

Krejt kjo për faktin se ishin avokatët të cilët e prezantuan këtë listë para gjykatës.

Salustro foli gjithashtu për përputhshmërinë e deklaratave të Dëshmitarit X, të fjalëve që ai ka thënë në ditar dhe fakteve që janë gjetur në terren.

Thotë që EULEX beson se të gjitha dëshmitë e tij janë shumë të besueshme.

Sot prokurori gjithashtu ja ka dorëzuar gjykatës një provë shtesë që ka të bëj me një letër që KFOR-i e ka dorëzuar, e cila dëshmon se në vitin 2006 ishte Agim Zogaj ai i cili dorëzojë dhe një granatë dore në KFOR të Prizrenit.

Për këtë gjykata vendosi që ta rihap edhe njëherë çështjen e provave dhe këtë letër ta fut si provë shtesë.

Megjithëse të gjitha këto e kanë nervozuar shumë deputetin e PDK-së, Fatmir Limaj.

“Ju e pranuat letrën por kjo s’është hera e parë, por po duket se janë dy KFOR-a dhe dy EULEX-a. Prokurori po sillet si me qenë president i Kosovës. Sikur ky e udhëheq EULEX-in, Gjykatën, madje edhe fjalët e mija i interpreton si ai donë vet”, ka thënë Limaj duke vlerësuar se si ka mundësi që më herët kur EULEX i ka bërë kërkesë KFOR-it për të gjetur të dhëna për Zogajn nuk kishte, e tash kur procedura e provave është mbyllur po dalin prova të reja.

Seanca vazhdon, në pjesën e dytë prokurori do të përfundojë fjalën e tij përfundimtare.

Të gjitha këto Kharim Khan, avokat i Fatmir Limaj, është duke i përcjell drejtpërdrejt me anë të një video linku. /albeu.com/
10:13 - Ashtu sikurse është thënë secili nga avokatët do të thotë fjalën e tij sa i takon rastit "Kleçka" për të pasur më 17 shtator një vendim përfundimtar për të.

Sot avokati Maurizio Salustro do të thotë fjalën e tij për të cilën akuzohet Fatmir Limaj dhe 9 ish ushtarët e UÇK-së.

Pas tij fjalën do ta ketë më 10 dhe 11 shtator avokatët e të akuzuarve. Ditën e djeshme Limaj dhe ish ushtarët e UÇK-së janë liruar nga arresti shtëpiak. /albeu.com/
Shtuar më 04/09/2013, ora 14:23
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori