Sa deputetë të 2 Korrikut janë gjallë e sa kanë vdekur
Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, ka pritur sot në takim një grup përfaqësuesish të delegatëve, të cilët shpallën Deklaratën Kushtetuese të 2 Korrikut 1990, të kryesuar nga Iliaz Ramajli. Ramajli ka treguar se 34 nga deputetë të Kuvendit të Kosovës të vitit 1999 tashmë kanë vdekur, ndërsa 77 prej tyre ende janë gjallë.

Përfaqësuesit e delegatëve të 2 Korrikut falënderuan kryeparlamentarin Veseli për përkushtimin e tij të vazhdueshëm, deri në konkretizim të vendimit për të mbështetur financiarisht ish-kuvendarët e viteve ’90-ta.

Tre ditë më parë Qeveria e Kosovës ka ndarë 300 mijë euro për këta deputetë. Deputeti i VV-së, Adem Mikullovci, njëri nga delegatët që kishte shpallur Deklaratën Kushtetuese ka thënë se për këta deputetë është dashur të jepen pensione.

Iliaz Ramajli tha se që nga viti 2012 është provuar të gjendet një mënyrë për mbështetje financiare të ish-delegatëve, por, sipas tij, kjo nuk ishte arritur të bëhej, deri tani.

“Gjendja sociale e një numri të madh të delegatëve nuk është e mirë. Kjo përkrahje materiale, një numri të madh të delegatëve do t’ua përmirësojë gjendjen materiale, por është dhe një satisfaksion moral për punën që kemi bërë. Falënderojmë kryeparlamentarin Veseli për mbështetjen e tij të vazhdueshme”, theksoi Ramajli.

Ai bëri të ditur se nga 111 delegatë të 1990-s, 34 nga ta kanë vdekur, ndërsa 77 janë ende gjallë, prej të cilëve 65 janë mbi moshën 60-vjeçare.

Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, duke falënderuar delegatët e 2 Korrikut për kontributin e tyre, i konsideroi ata hallkë e rëndësishme në lëvizjen tonë për liri dhe pavarësi të Kosovës, të cilët më 2 Korrik dhe 7 Shtator 1990 shfuqizuan agresionin kushtetues të Serbisë të vitit 1989, duke shprehur kështu vullnetin dhe kërkesat e popullit për lirinë e Kosovës si hap i parë drejt pavarësisë së plotë të Kosovës.

“Mbështetja financiare e institucioneve të Kosovës ndaj delegatëve të 2 Korrikut, e cila do të jetë e përhershme, nuk është kompensim, sepse puna e tyre nuk paguhet. Është nderim institucional dhe përkujdesje njerëzore për ta dhe familjet e tyre. Shpreh mirënjohje veçmas për delegatët që sot nuk jetojnë në mesin tonë dhe u dërgoj mesazh respekti familjeve të tyre”, theksoi kryeparlamentari Veseli.

Kreu i Kuvendit të Kosovës shtoi se përkrahja financiare për ish-delegatët do të jetë e përhershme.


Shtuar më 13/11/2017, ora 14:56

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori