Ritet çmimi i ujit
Pëlqej
Autoriteti Rregullator për Shërbime të Ujit ka kërkuar rritje të tarifës së ujit në shtatë kompani rajonale të ujësjellësit për vitet 2018 – 2020. Kërkesa është bërë në fund të dhjetorit 2017 dhe ka hyrë në fuqi nga janari i vitit 2018.

Në KRU “Prishtina” në Prishtinë tarifa e ujit është rritur për 3 centë. Ndërsa, për kompanitë tjera “Hidroregjioni Jugor” në Prizren, “Hidrodrini” në Pejë, “Mitrovica” në Mitrovicë, “Gjakova” në Gjakovë, “Bifurkacioni” në Ferizaj, “Hidromorava” në Gjilan tarifa është rritur për 1 cent.

Sa i përket tarifës fikse për shërbime shtëpiake, nuk ka pasur rritje e as zvogëlim dhe tarifa ka mbetur 1 euro. Kurse, për shërbime joshtëpiake (biznese, institucione) tarifa fikse ka zbritur nga 3 euro në 2 euro.

Arsyeja që ka ndikuar në rritjen e çmimit për 3 centë në KRU “Prishtina”, krahasuar me komunat e tjera që kanë 1 cent rritje, sipas Aliut, është rritja e prodhimit të ujit, ndërtimi i fabrikës së ujit në Shakabaj dhe kredia.

Në web faqe të ARRU-s, janë publikuar edhe tarifat.

Në Prishtinë çmimi do të jetë 0.42 euro/m3, në Prizren 0.37 euro/m3, Pejë 0.25 euro/m3, Mitrovicë 0.36 euro m3, Gjakovë 0.37 euro m3, Ferizaj 0.35 euro/m3, Gjilan 0.34 euro/m3.

Në Prishtinë para shtrenjtimit metra kub e ujit kushtonte 3 centë më pak, përderisa në komunat tjera kjo metër ishte 1 cent më lirë. /albeu.com/
Shtuar më 19/01/2018, ora 19:34
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori