Qeveria pret që raport progresi të jetë pozitiv
Pëlqej
Qeveria e Kosovës pret që raport progresi për Kosovën që do të publikohet më 16 tetor të jetë pozitiv. Zëvendësministri i Ministrisë së Integrimit Evropian, Gëzim Kasapolli, është shprehur se disa ditë pas publikimit të raportit, Komisioneri për Zgjerim, Stefan Fule do të vizitojë Kosovën.

“Dy ose tri ditë pas publikimit të Raportit të Progresit presim që Fyle të vijë në Kosovë dhe të fillojmë negociatat me BE-në për MSA-në”,-ka deklaruar Kasapolli në një intervistë për “Epokën e re”. “Raporti gjithmonë është një skanim i gjendjes faktike jo vetëm për Qeverinë, por për të gjitha institucionet dhe shoqërinë e Kosovës. Në këtë drejtim presim që ky raport të paraqesë gjendjen reale e cila besojmë se është në përmirësim e sipër. Po ashtu, ky raport do të paraqesë hapat para që kemi arritur, përfshirë edhe sfidat të cilat na presin”,-ka thënë ai.

Kasapolli tha se gjatë këtij viti ka pasur përparime në të gjitha fushat. “Lufta kundër fenomeneve negative nuk pushon as me anëtarësimin në Bashkim Evropian. Shumica e vendeve të cilat janë pjesë e BE-së ballafaqohen me sfida, siç janë krimi i organizuar dhe korrupsioni. Krimi i organizuar dhe korrupsioni janë kancer për të gjitha shoqëritë, jo vetëm për atë të Kosovës. Institucioneve të BE-së do t’i ofrohet dëshmi dhe seriozitet i qartë nga ana e Kosovës në luftimin e këtyre fenomeneve. Tashmë kemi ndërtuar strukturat e qarta të cilat në mënyrë të vazhdueshme do t’i luftojnë korrupsionin, krimin e organizuar dhe çdo dukuri tjetër negative”, ka thënë Kasapolli. /albeu.com/
Shtuar më 03/10/2013, ora 15:39
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori