Përkrahja e Bundestagut gjerman me rendesi për Kosovën
Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, Enver Hoxhaj, ka zhvilluar një takim me Rolf Hempelmann, anëtar i Bundestagut të Gjermanisë.

Ministri Hoxhaj e ka falenderuar z. Hempelmann per ndihmen e madhe qe Gjermania ka dhene per Kosoven ne te gjitha fazat, duke theksuar se Gjermania mbetet nder partneret kryesor strategjik te Republikes se Kosoves.

Ai ka theksuar vecanerisht perkrahjen qe ka dhene dhe po vazhdon te ja! p per Kosoven Bundestagu i Gjermanise dhe te gjitha fraksionet e tij, mbeshtetje e cila, sic u shpreh Ministri Hoxhaj, ka rendesi te posacme per forcimin dhe konsolidimin e shtetesise se Kosoves ne te gjitha aspektet.

Hoxhaj e ka njoftuar z. Hempelmann per progresin ne Kosove, reformat qe po ndermerren nga institucionet si dhe per angazhimin maksimal te institucioneve ne proceset integruese.

Ai tha se agjenda shteterore e Kosoves pas perfundimit te mbikeqyrjes se pavaresise, eshte avancimi i proceseve integruese te Kosoves, duke filluar nga heqja e vizave per kosovaret, deri te studimi i fizibilitetit per marreveshjen e asocim-stabilizimit.

Hoxhaj ka kerkuar perkrahjen e metutjeshme te Gjermanise ne proceset eurointegruese, duke e konsideruar kete mbeshtetje vendimtare per Republiken e Kosoves.

Ne anen tjeter, anetari i Bundestagut te Gjermanise, Rolf Hempelmann, ka shprehur perkrahjen e metejshme te Bundestagut dhe instituc! ioneve te tjera gjermane per Kosoven, perfshire edhe proceset ! eurointe gruese.
Shtuar më 19/09/2012, ora 18:20

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori