Për 13 vjet janë kthyer 6790 serbë në Kosovë
Ministri për Kthim dhe Komunitete dhe zëvendëskryeministri Dalibor Jevtiq, ka bërë të ditur se nga programin i vitit 2004">2004 deri më sot, në Kosovë janë kthyer 6790 serbë.

“Masakra ishte një goditje shtesë pas largimit të dhunshëm të serbëve në vitin 1999. Në mars të vitit 2004">2004, disa vende janë zbrazur plotësisht dhe nuk kemi mundësi t’i kthejmë njerëzit atje”, ka thënë Jevtiq.

Ai ka thënë në RTS se problem me kthimin e serbëve të zhvendosur në Kosovë nuk është vetëm një çështje e sigurisë, por edhe ekonomia dhe pronat e uzurpuar.

Sipas tij, situata në Kosovë tani është më e mirë.


Shtuar më 17/03/2018, ora 14:20

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori