Pacolli ankohet se humbet prej veturave të paregjistruara
Kryeministrin Ramush Haradinaj sot e ka vizituar në Rrahim Pacolli, sekretar i Aleancës Kosova e Re.

Përmes llogarisë së tij në Facebook, Pacolli ka bërë me dije se e ka informuar kryeministrin për shqetësimet në industrinë e SigurimeveKosovës, konkretisht për problemet me veturat e pasiguruara dhe të paregjistruara që qarkullojnë nëpër rrugë.

Lexoni komentin e tij të plotë:

Nga takimi i sotëm me Kryeministrin e Kosovës z.Haradinaj, me ç’rast e informuam në lidhje me shqetësimet e Industrisë së SigurimeveKosovës, respektivisht problemet në lidhje me veturat e pasiguruara dhe rrjedhimisht të paregjistruara që qarkullojnë në rrugët tona dhe që shkaktojnë dëme për kompanitë e sigurimeve rreth 5 Milion çdo vit dhe deme shtetit rreth 1 milion euro çdo vit.

Kryeministri u informua se në Kosovë lëvizin rreth 30 % të automjeteve të cilat nuk janë të siguruara/regjistruara përkundër faktit që për një gjë të tillë i obligon Ligji për Automjete dhe Ligji për Sigurimin e detyrueshem ndaj palëve të treta. Kjo masë kaq e lartë e automjeteve të pasiguruara është pengesë e madhe për antarësimin e Kosovës në Byronë e Kartonit të Gjelber kur merret parasysh fakti se tolerancë është 2 % e makinave pa sigurim/regjistrim.

Shkaku kryesor i numrit kaq të madh të automjeteve të pasiguruara është kushtëzimi i vozitësve nga ana Komunës për të shlyer obligimet tatimore paraprakisht në qoftë se dëshirojnë të pajisen me një vërtetim i cili shërben për të regjistruar veturat e tyre.

Ky kushtëzim nga ana komunave nuk është metodë e ligjshme për vjelje të tatimit në prone për me tepër përben shkelje të të drejtave të njeriut dhe si e tillë është e kundërligjshme.

Këto lloj kushtëzimesh nuk shihen në asnjë vend evropian andaj shpresojmë se Kryeministri do ta trajtojë me seriozitet këtë çështje. Rr.P
Shtuar më 27/10/2017, ora 16:32

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori