Njihuni me pilotin e parë të Kosovës, serbët i kanë vrarë babain dhe vëllain (FOTO LAJM)

Mësohet se Afrim Zabeli i cili vije nga një fshat që ka dhënë shumë për lirinë e këtij vendi, nga fshati Rezallë i Komunës së Skënderajit. Gjatë kohës së luftës pilotit Zabeli, forcat serbe ia kanë vrarë babain dhe vëllain pikërisht në masakrën e Rezallës.

Afrim Zabeli, piloti i parë i Ushtrisë së Kosovës. Të gjithë tanimë e kuptuam dhe u vëmë në dijeni me diplomimin e tij në Akademinë Ushtarake të Turqisë, në të cilën është pjesë e përkushtimit dhe angazhimit për ngritjen e vazhdueshme të kapaciteteve ushtarake.

Ndërkaq, nesër, Zabeli do t’i bashkohet festës së madhe me rastin e shndërrimit të FSK-së në Ushtri.

Mirëpo, pak kush e din historinë e dhimbshme të pilotit Afrim Zabeli.

Mësohet se Afrim Zabeli i cili vije nga një fshat që ka dhënë shumë për lirinë e këtij vendi, nga fshati Rezallë i Komunës së Skënderajit. Gjatë kohës së luftës pilotit Zabeli, forcat serbe ia kanë vrarë babën dhe vëllaun pikërisht në masakrën e Rezallës.

Afrimi, është fëmiu i tretë në familje.


Shtuar më 14/12/2018, ora 08:23
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori